X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar
USD

Google Harita Askıya Alınan İşletmenin Kurtarılması 2023

AnasayfaHaberiniz Olsun.Google Harita Askıya Alınan İşletmenin Kurtarı...

Bunu tamamen deneyim ve tecrübelere dayalı olarak aktarmış olacağım, ezbere bir paylaşım olmayacaktır. Öncelikle bu konuda sabırlı ve mantıklı hareket etmenizi tavsiye ediyorum. Öncelikle işletmenizin iç görüntüsünü, dış görüntüsünü ( tabelası görünmeli ), işletmenizin dış görüntüsü 20-30 metre gerisinden sağ ve sol bölgelerden görünecek şekilde görüntülerini çekiniz. İşi garantiye almak adına birde kısa video çekin ama boyutu küçük olsun. Bu dokümanları rar dosyası yapın elinizin altında olsun.
Şimdi maddeli bir şekilde ilerleyelim;

  • https://support.google.com/business/...hooter/2690129 linkine tıklıyoruz,
  • Bu İşletme Profili için daha önce yeniden etkinleştirme isteği gönderdiniz mi? HAYIR
  • Şirketin, kuruluşun veya hesabın resmi temsilcisi misiniz? EVET
  • İşletme Profiliniz Google İşletme Profili kalite kurallarına uygun mu? EVET
  • Profilinizde gösterilen işletme adresi kalıcı mı ya da bölgede kalıcı olarak hizmet veriyor mu? EVET
  • İşletmeleriniz için doğru bir açık adres veya hizmet bölgesi girdiniz mi? Posta kutularına veya dağıtım şubelerine ait adresler kabul edilmez. EVET
  • İşletmeniz bir hizmet bölgesinde mi faaliyet gösteriyor? Başka bir deyişle, işletme modeliniz sizden veya işletmenin yetkili bir temsilcisinden, müşterinin bulunduğu konuma gitmesini gerektiriyor mu? EVET
  • İşletmenizin bulunduğu konumda yüz yüze çalışma gerçekleştiriyor musunuz? EVET
  • Aynı konum için birden fazla profiliniz var mı? HAYIR

diyerek altta form çıkacak oraya bilgilerimizi giriyoruz. Bu kısımda asıl bomba "Lütfen hesabınızın neden yeniden etkinleştirilmesi gerektiğini düşündüğünüzle ve giriş üzerinde yaptığınız işlemlerle ilgili ayrıntıları paylaşın" bu kısım. Buraya şu örnekteki gibi bir şey veya benzerini yazabilirsiniz.

Alıntı
Merhabalar, XXXX isimli işletmemiz askıya alınmıştır. İşletmemiz tamamen gerçek konumda ve gerçek bir işletmedir. Bu durum bizi fazlasıyla üzmüştür, çünkü bu şekilde büyük bir müşteri kaybı yaşayacağız. Sizlerden tek ricamız bizlere yardımcı olmanız. Hassasiyet ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

dedikten sonra alt kısımda önceden hazırladığımız rar dosyasını yolluyoruz.


Bunu yolladıktan sonra size otomatik mesaj gelecektir, onunla bir işimiz yok. Fakat 24-72 saat içerisinde sizlere olumlu/olumsuz bir mail gelecek ki büyük ihtimalle kalite standarlarına uymadığınızı söyleyen bir mail. Buna cevap vererek ajitasyon modunda kısa bir yazı yazıp tekrar yollayın ve yine aynı şekilde maile cevap verirken bu sefer rar yaptığınız dosyaları ek dosyasına ekleyiniz.
Şimdi buraya kadar güzel hoş ama size kötü bir şey söyleyeyim, biz hep Türkçe yazdık  Türkçe yazınca Türk yetkililer daha çok ilgileniyor bu da geri dönüşün olumlu olmasını düşürüyor. Bu yüzden yukarıda ki her şeyi Türkçe yaptıktan sonra size olumsuz cevap gelir ise https://support.google.com/business/.../2690129?hl=en bu linke tıklıyoruz. Aynı yaptığımız işlemlerin İngilizce versiyonunu yapıyoruz. Buradan sonra yine bir dönüş bekliyoruz, lütfen çeviri kullanacaksanız bile kelimelere dikkat edin ki sizi anlasınlar.

Başvuru Formu Öncesi Dikkat Edilecekler

  1. Kesinlikle işletme adınızda anahtar kelime, il/ilçe kullanıyorsanız değiştiriniz,
  2. İşletmenizin bilgilerini kesinlikle kontrol ediniz,

Not: İşletmeniz gerçek olsa bile askıya alınır, hatta askıdan kurtulsa bile yine askıya alınma ihtimali vardır. Bu ihtimali düşürmek için özellikle aynı mail hesabında birden fazla konum bulundurmayın. Harita bilgileriniz ile sık sık oynamayın. Sahte konum bile açacaksanız gerçek işletmenizde ki telefona kadar varan bilgilerin hiçbiri ile bağlantı kurdurmayın.
Yukarıda ki işlemler büyük oranda açılması için etkili bir yöntemdir.


Top